Kowako Blog

Érdekességek, szemelvények az élet legváltozatosabb területeiről... Fotós honlapom, elérhetőségeim: http://kowako.hu

Linkgyűjtemény

Friss topikok

24 éve történt... - A csernobili katasztrófa története

2010.04.26. 13:55 :: kowako

1986. április 26-ának hajnalán következett be a Csernobil melleti reaktor-robbanás, amely Európa jelentős részét rádioaktív részecskékkel szórta tele...
24 éve történt, a mai Ukrajna területén.

Az esetről számos dokumentumfilm és könyv is beszámol, én most egy interneten talált oldalra hívnám fel a figyelmet. Itt olvasható a történet lényege, amiről mindenképpen érdemes tudnunk, de legalábbis elidőznünk egy percre:

http://csernobil.uw.hu/

Aki részleteseben is érdeklődik a téma iránt, keresse ezt a könyvet: Piers P. Read: Uramisten, mit tettünk!

Kétszer is elolvastam az elmúlt években, ez teljes kontextusában, a politikai-gazdasági hátteret is érintve taglalja az összefüggéseket, és magát a katasztrófa pontos eseménysorát, az utóhatásokkal együtt. Remek és egyben megrendítő olvasmány, ajánlom mindazoknak, akik még nem teljesen szoktak le az olvasásról és a könyvekről:)

kowako

Szólj hozzá!

Címkék: atomerőmű 1986 csernobil reaktor április 26 atomrobbanás

A bejegyzés trackback címe:

https://kowako.blog.hu/api/trackback/id/tr191952649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása