Kowako Blog

Érdekességek, szemelvények az élet legváltozatosabb területeiről... Fotós honlapom, elérhetőségeim: http://kowako.hu

Linkgyűjtemény

Friss topikok

Kullancsveszély!

2008.05.08. 16:36 :: kowako

Tavasz lévén egyre inkább aktuálissá válik a kullancsok által terjesztett betegségekkel foglalkozni. Aki szeret túrázni és hozzám hasonlóan sokat műveli, esetleg tájfutó, vagy csak néha ejtőzik a Margitszigeten és leül a fűbe fagyizni, jó ha tudja, mit és hogyan kell tenni, illetve NEM tenni szerencsétlen kullanccsal. Hogy elkerülje, illetve hogy megússza az esetleges fertőzéseket.

 

Jómagam sikeresen begyűjtöttem még 1995 tavaszán egy Lyme-kórral fertőzött kis vérszívót, de mivel a jellegzetes bőrpír figyelmeztetett, idejében ki is lettem kúrálva belőle egy bő hónap alatt, antibiotikumokkal. Sok vérvétel, meg macera, de a lényeg, hogy nem kell pánikba esni:) Illetve fontos az előrelátás is! Az agyhártyagyulladás elleni oltást (oltássorozatot!) mindenképpen érdemes beadatni. Bár ez nem olcsó, de azt nem nagyon lehet már gyógyítani, lévén makacs egy virális fertőzés...

Minden hasznos információ megtalálható Dr. Lakos András honlapján, ide kattintva.

Mottó: "Ne féljünk a kullancstól, nem esz meg, csak megkóstol (a kis rohadék-a szerk.)"

kowako

Szólj hozzá!

Címkék: kullancs antibiotikum agyhártya gyulladás lakos lyme kór

A bejegyzés trackback címe:

https://kowako.blog.hu/api/trackback/id/tr43460090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása